Mat kan göra skillnad

Foodmaker handlar om många saker. Framför allt handlar det om mat, engagerade människor, utbildning och samhällsförändring.

Maten vi producerar, gör och äter, engagerar många människor. I maten finns alla viktiga samhällsfrågor invävda som jästen i degen. Där finns frågor om den eviga kontrasten mellan stad och land, om lantbruk, odling, miljögifter, hållbarhet, stordriftssytem, småskalighet, ekologi, lönsamhet, matförsörjning av städer och landsbygd, matlagning, exotism, transporter, priser, folkhälsa och mycket annat. Detta är inget nytt.

Vart allt detta är på väg vet vi inte, bara att många är bekymrade och engagerade i frågorna. Det enda vi vet är att stad och land ständigt förändras.

Foodmaker-utbildningen och -boken, som denna rörelse växt fram ur, gör en djupdykning i den flod som är samhällets matförsörjning och hållbarhet på lång sikt.

Den populära kursen har sedan 2014 engagerat en mångfald av personer i Göteborg, alltifrån tjänstemän till entreprenörer, hemmaodlare, matnördar och aktivister har medverkat.

Hösten 2022 startar vi vår första YH-utbildning för Foodmaker på distans, i nära samarbete med livsmedels- och turistindustrin i Norrbotten, och med platsträffar i Boden och/eller Göteborg.

Foodmaker är en del av Changemaker Educations.

Kontakta oss

Lina Ekström Morin
Lina.Morin@cmeducations.se

Kontakta