Vill du vara med och utforska framtidens mat?

HELGKURS 25 – 26 NOVEMBER 2017.

I samarbete med Fristad Folkhögskola presenterar Changemaker Educations helgkursen Foodmaker GBG Intensive.

Vad äter vi om 10 år? Vad smakar maten i mörker? Hur kommer vattenbristen påverka ditt kaffe? Mår jag bättre av att gräva i jord? Under en helg i november kommer en engagerad hop av människor att utforska Framtidens Mat tillsammans genom att känna, smaka, uppleva, lukta, höra, se, lyssna, bidraga, prata, diskutera, förundras, inspireras, engageras och ifrågasätta.

Är du en av dem? En av oss?

 

TEMAN LÖRDAG:
JORD: Låt oss klara oss själva.
VATTEN: När törsten sätter in.

INSPIRATÖRER.

Ylva Arvidsson från Borrabo Permakultur – hon har skrivit den första svenska boken om permakultur. Kursledaren har haft förmånen att bo på hennes permakulturgård och vad hon inte vet om jord är inte värt att veta. Pratar om matjord, kompost, globala resurser. Let´s get your hands dirty!

Niklas Wennberg från Stadsjord – Göteborgs tungviktare inom alternativa former av stadsodling. Införde stadens första stadsdelsgrisar! Vi besöker Göteborgs första stadsodling av fisk där fisk och växter lever i symbios i ett system som heter akvaponik. Niklas ger dig ett nytt perspektiv på hur vi kan använda vatten i matproduktion framöver – men du får inte klappa fiskarna!

Tänk om framtida vattenbrist hotar världens kaffeproduktion? Inget skulle nog få västvärlden att ta tag i klimatfrågan snabbare. Exklusiv koppning av specialkaffe med Kafferostare Per Nordby´s crew i hans fantastiska rosteri.

 

TEMAN SÖNDAG:
ELD: Du är lösningen.
LUFT: Tänk om allt du tror du vet om mat är fel?

Det du vet om mat är troligtvis fel och du är lösningen. Kombinationen av detta ger en matsvinnworkshop och matlagning med den formidabla Corina Akner från VÄRT Sweden – ett av Sveriges första cateringföretag baserat på matsvinn. Vi kommer att utmana dig att tänka annorlunda kring maten du köper och lagar och har du otur får du äta din lunch i mörker. Den som anmäler sig får se.

 

Denna helg är din chans att ta tillbaka makten över maten. Eller varför inte hela?

Du får nog inte samma tillfälle igen.

Inga förkunskaper krävs men ditt fulla engagemang & fysiska närvaro under helgen uppskattas. Vi ordnar en lättare frukost & lunch båda dagarna. Du får i god tid veta vad du ska ha med dig och vart vi ska vara när du har anmält dig.

Båda dagarna börjar 09.00 och avslutas 16.00.
Kursen avrundas med en kvällsträff 30 november (det är ok att vara med på helgen även om man inte kan kvällsträffen).

Begränsade platser. Kursavgift: 195kr.


Sociala medier:
Facebook: facebook.com/foodmakerSWE
Instagram: @foodmakerswe

 

Mer info om Fristad Folkhögskola:

 

I samarbete med:

   

Section 1
Final Quiz
TypOnline-kurs
More info
OBS! KURS AVSLUTAD!

Anmälan öppen! Vid klick på länk kommer du till Schoolsoft där du får skapa ett konto - sen följer du bara instruktionerna. Du behöver inte bifoga ett helt personligt brev - skriv gärna bara ett par rader om dig själv och varför du vill vara med på intensivkursen.
Besked om plats kommer inom en vecka. Info om betalning och plats kommer ca en vecka innan kursen - centrala Göteborg kommer det vara iaf. Vid frågor vänligen maila Anna på anna.conradson@cmeducations.se eller ring på 0766 - 10 32 30. Välkommen med din anmälan!
Köp nuBoka nu