Foodmaker – Garveriet

Denna omgång bygger vi upp kursen kring följande temaområden; Grönsaker & Frukt, Dryck, Kött, Mejeri och Förädlade produkter.

Framtidens mat kräver modiga och radikala förnyare som bryter ny mark och pekar ut nya vägar inom matproduktion och matkultur. Foodmaker är en kurs för dig som vill lära dig mer om nästa steg i omställningsarbetet kring mat och hållbarhet.

Efter sommaren startar vi omgång nummer två av Foodmaker på Garveriet.
Start lördag 7 september. Skicka in din intresseanmälan redan idag!

FOODMAKER GARVERIET

Utifrån mottot “skillnaden mellan vad du är och vad du vill, är vad du gör” vill vi genom Foodmaker vara konkreta. Du upplever med dina sinnen, du skapar och reflekterar på platser som är viktiga för matproduktion och matförsörjning. Vi arbetar med tematiska workshops där vi möter producenter, tillverkare, experter och eldsjälar. Learning by doing står i fokus, att odla, syra, utveckla koncept och diskutera.

Denna omgång bygger vi upp kursen kring följande temaområden; Grönsaker & Frukt, Dryck, Kött, Mejeri och Förädlade produkter. Vid 5 tillfällen med start lördag 7/9, möts vi på Garveriet eller gör studiebesök på annan plats där matinnovation sker.

Ladda ned kursöversikten i pdf via länken Foodmaker Garveriet HT 2019_Översikt_uppdaterad

På träffarna djupdyker in i spännande praktiska erfarenheter tillsammans med experter. Ju mer man engagerar sig desto mer får man ut av denna nätverkande kurs. Tillsammans skapar vi en oförglömlig kurs fullt av kollaborativt lärande och produktion. Det är kraft i att äta tillsammans. Därför kommer ätandet vara en röd tråd genom kursen. Oftast kommer kursen att bjuda på lättare måltider från hållbara aktörer, men vissa gånger tar du som deltagare med egna råvaror som vi tillagar tillsammans.

Kursen är en bra chans för dig att på ett kreativt och lärorikt sätt bygga nya nätverk och projektidéer med andra som arbetar med mat, inom det offentliga och det privata, personer som vill starta något kopplat till mat eller brinner för maten och samhällsomställningen. Du ökar din egen självhushållning samtidigt som du får en ökad inblick i vad som sker lokalt och ute i världen!

Foodmaker är en kurs som har engagerat över 200 matnördar, entreprenörer, aktivister, odlare, restauratörer, köttbönder och tjänstemän m.fl. de senaste åren genom åtskilliga intressanta möten, föreläsningar och workshops – allt med temat att förverkliga innovationer i livsmedelskedjan! Vi har genomfört kursen i Göteborg, Borås och nu är det dags för ytterligare en kurs på Garveriet i Floda.

Så vad väntar du på? Vi ses på kursen!

PRAKTISK INFO

Platser
Träffarna hålls på Garveriet i Floda med undantag för andra träffen där vi gör ett studiebesök utanför huset. Åk pendel eller samåk gärna om du kan!

Förkunskaper
Inga förkunskaper men nyfikenhet och engagemang krävs.

Kostnad
En kursavgift på 500 kr tas ut för att täcka vissa avgifter vid kurstillfällena. Deltagarna bekostar själva resor till och från kurslokalen samt transport vid studiebesök. Visst studiematerial kan behöva inhandlas av deltagarna, även om vi främst kommer erbjuda digitalt kostnadsfritt studiematerial. En lättare måltid ingår vid träffarna.

Anmälan
Anmälan görs via e-post till info@garveriet.se Bifoga gärna ett par korta rader om din bakgrund och där du motiverar varför du önskar gå Foodmaker. Vi har löpande antagning med begränsat antal platser. Skicka din intresseanmälan redan idag! Ange Garveriet Foodmaker i ämnesraden. Information/bekräftelse om antagning och detaljer om kursen skickas ut till den mailadress som anges vid anmälan.

Kontakt
Per Myrén, Changemaker via mobil 0709-692 452

Sammanfattning

Kurstillfällen: 5 gånger mellan vecka 36-44
Kursdatum: 7/9, 16/9, 30/9, 14/10, 28/10
Tider:  Första träffen hålls lördag kl 10-14, därefter måndagar 17-21

Kursstart:  7 september  2019
Kursavslutning: 28 oktober 2019

Kursplatser: Floda. Kurstiden är anpassad efter lokaltågens tidtabell.

Kursträffar: Se ovan för specifika datum. Detaljer för respektive träff släpps inför första träffen. Första träffen sker lördag 7 september

Ansökan
Foodmaker Garveriet 2019 via info@garveriet.se

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper men nyfikenhet och engagemang krävs.

Pris
500 kr inkl moms. En lättare måltid ingår vid varje tillfälle.

Övrig info
Träffarna äger rum på Garveriet i Floda (Garverivägen 9) om inte annat anges. Kurstiderna är anpassade efter lokaltågens tidtabell. Hållplats Floda station.

Foodmaker – Garveriet

Plats: Göteborg

Kontakta oss

Lina Ekström Morin
Lina.Morin@cmeducations.se

Kontakta