JULPÅSE 2024
450 kr för 2 personer / 800 kr för 4 personer (fler portioner möjligt)
– ca 500g mat per person –
Julskinka från Alviksgården
Rödbetssallad - med äpple och pepparrot
Senap
Hemgjord äppelmos
Gubbröra
2 sorters sill
Varma:
Hemgjorda älgköttbullar från de norrländska urskogarna
Glöggkokta revbensspjäll från Norrbotten
Rostad brysselkål
Janssons frestelse
(Komplettera själv med, t.ex. lax, ägg, prinskorv, potatis)
NYÅRSPÅSE 2024
Tiden går fort när man har roligt och snart kan vi lägga 2024 bakom oss för att möta 2025. Vi tar med oss de fina minnena och skratten, drar lärdom av våra misstag och gör planer för det nya året då vi återuppfinner oss själva.
Nyårspåsen kostar 495kr/ person och finns vid bokning för avhämtning på restaurangen på Säsong, Boden Business Park, den 30/12 mellan 11-15.
Välkommen med din bokning på info@foodmaker.se.
I årets nyårspåse erbjuder vi:
❤ Jordärtskockssoppa med löjromscréme och västerbottensostflarn
❤ Lokalproducerad oxfilé tournedos med pommes Anna, eldade morötter, ripassosås, kantarellcréme och shiso krasse
❤ Champagne- och vit chokladpannacotta med björnbärskompott, rostad mandel och atsina krasse
Avslutet kan vara stort och glammigt under dunder och brak eller lugnt och stillsamt, men med den gemensamma nämnaren – god mat!
BokaJULBORD FÖR CATERING
450kr / person (exkl. moms)
Vörtbröd, Tunnbröd, Vispat smör
Boxholms kryddost, Juledamer
Julskinka från Alviksgården
Rödbetssallad - med äpple och pepparrot
Senap
Hemgjord äppelmos
Kallrökt regnbåge från Jävre
Gravad regnbåge från Jävre
Rensteksröra med lingon & salvia
Gubbröra
3 sorters sill
Ägghalvor med gräslöksemulsion & stenbitsrom
Varma:
Hemgjorda älgköttbullar från de norrländska urskogarna
Prinskorv
Glöggkokta revbensspjäll från Norrbotten
Rostad brysselkål
Janssons frestelse
Kokt potatis
Efterrätt: Lingon och karamell-kladdkaka med körsbärsmousse
CATERINGMENYER
Förrätter:
- Vitlöksbröd på ciabatta med gräslök med Västerbottensost & aioli: 75 kr
- Toast Skagen på levainbröd: 125 kr
- Norrländsk varmrökt röding med dill och gräslöksemulsion, syrad fänkål och rödlök samt rotsakschips: 165 kr
- Torkat renkött – salviacrème – picklad shiitake – krasse – granskottsbröd eller Samisk glödkaka: från 165 kr
Varmrätter:
- Nattbakad svensk karré med skysås, varma grönsaker, potatisgratäng, sallad, bröd & smör: 155 kr
- Örtbakad regnbåge från Jävre med rostade primörer – örtcremé – fänkålssallad – sallad – bröd & smör: 235 kr
- Flankstek med rödvinssky – potatisgratäng – rostade grönsaker – bearnaise – sallad – bröd & smör: 235 kr
- Grillat norrländskt ren innanlår – palsternackspuré – eldade morötter – svartvinbärssky – salviacréme – grönkålschips: 485 kr
- Grillad lokalproducerad oxfilé – pommes Anna – bakad tomat & lök – rödvinssås – dragonemulsion: 485 kr
- Sotad norrländsk röding (eller veckans fångst) – vitvinssås – mandelpotatispuré med gräslök & Västerbottensost – syrade grönsaker: mellan 395-485 kr
Efterrätter:
- Hjortronsoppa med kaneltoner – vit choklad & vaniljmousse – minibiskvier – choklad: 155 kr
- Chokladbrownie med färskostswirl – mjölkchokladmousse – hallon: 125 kr
Veganskt:
- Citronpärlor – syrad fänkål & rödlök – dill & gräslöksemulsion – rotsakschips
- Peetgårdens salviadoftande skogssvampbiff – kantarellsås – pommes Anna – eldade morötter – grönkålschips
- Hjortronsoppa – vaniljkokosgrädde – rostade ekologiska mandlar
CATERING TILL ALLA TILLFÄLLEN
Mat som är bra för magen, och även gör gott för jorden. Foodmaker erbjuder catering för konferens, fest och bröllop.
Med egna mathantverkare, storkök samt ett starkt driv att göra gott för människa och jord genom mat kan vi erbjuda hållbar och nytänkande catering av absolut högsta klass som är skräddarsytt efter era behov.
Från rensouvas och rårakor med löjrom till isfiskad fjällröding och dillstuvad potatis. Vi skapar mat för både små och stora tillfällen som lämnar få oberörda.
Kontakta oss på info@foodmaker.se för att skräddarsy ett koncept för ditt event, fest eller tillställning.
VÅRT LÖFTE – VÅR MATFILOSOFI
Vi tror på att följa säsongerna, att använda lokalproducerade råvaror så långt det går och att förena traditionell matlagning med en modern tvist. Att vara självförsörjande i lokalsamhället är en vision vi håller fast vid, och där vi ser en möjlighet att påverka utvecklingen i en positiv riktning. Från att handla från lokala bönder till att experimentera med egen matproduktion i närområdet.
För varje bokning anpassar vi maten efter era önskemål. Vare sig det är frukost, lunch, fika eller middag vill vi leverera något unikt och genuint. Vi har två kockar som jobbar efter vår matfilosofi.
Läs merOM FOODMAKER
Med bas i Boden erbjuder vi catering, matlådor och matupplevelser. Med två skickliga mathantverkare vid rodret lagar vi mat med omsorg efter säsong och med lokalproducerade råvaror så långt det är möjligt.
OM OSS