Hållbar, norrbottnisk matupplevelse under SM-veckan i Boden

Foodmaker är en del av Almost There. Som stolt upphandlad restauratör till SM-veckan i Boden förbereder Almost There för en intensiv vecka med vintersport, gemenskap och bra mat i fokus i slutet på mars. Under veckan ansvarar företaget för att tillhandahålla mat och dryck till tusentals besökare, något som planeras med stort ansvarstagande för såväl miljö som att sätta norrbottnisk tradition på kartan. 

Almost There driver mötesplatsen Peetgården och cateringföretaget Foodmaker (tidigare Dinmati) med bas i Boden, och kan sedan flera år besöksnäringen och den lokala matkulturen på plats. Möjligheten att jobba med SM-veckan innebär ett tillfälle att sprida företagets målbild om att öka den lokala matförsörjningen samt att gynna lokalsamhället genom ett ökat hållbarhetstänk samt flera arbetstillfällen.

”Vi ser SM-veckan som en stor möjlighet att visa upp vilken påverkan maten vi äter, producerar och gror kan ha för såväl människa som lokalsamhälle. Vi kommer ta detta tillfälle till att inte bara servera mat av högsta kvalitet till besökarna under SM-veckan utan att även sprida kunskap och inspiration kring hur vi kan göra skillnad genom mat,” säger Tom Løyche, VD Almost There.

Bland annat planeras ett experiment kopplat till lokal odling av morötter med över 1000 personer. Frågan man vill att besökare ska ställa sig är om vi gemensamt kan bidra till en hållbar, lokal matförsörjning i norr genom ökad kunskap om odling och matproduktion. Genom en ökad medvetenhet och insats från människor i Norrbotten hoppas man kunna skapa fler förutsättningar för den lokala matproduktionen.

Under SM-veckan kommer Almost There genom mattält under Peetgården- och Fodmaker-flagg att erbjuda försäljning av mat och dryck, samt sittplatser för samtal och gemenskap bland besökarna. Maten kommer att genomsyras av ett norrländskt tema för att sätta den lokala prägeln än mer i medvetandet hos besökare och även bekräfta att det finns fantastisk lokalproducerad mat i norr. Ett restaurangtält kommer även att sättas upp inne i centrum på AfterSport-området, där det även finns en VIP-del samt att lokala band kommer att spela under kvällarna. Peetgården och Foodmaker finns även på plats med två kiosker med enklare förtäring på vardera publikplats, med fika, smörgåsar samt varma och kalla drycker.

”Det är en spännande utmaning att tillaga mat till över 3000 personer. På menyn kan besökare se fram emot hamburgare och parisare såväl som klassisk palt med stekt fläsk och lingonsylt, nikkaluoktasoppa och renskavsgryta,” säger Joachim Palmgren, kökschef på Peetgården och Foodmaker.

SM-veckan äger rum den 20 – 26 mars på plats i Boden och Luleå.

Om Almost There
”You are not what you eat, you are what you absorb.” Almost There jobbar med helhetsbilden från jord till bord till dialog för att stötta lokal utveckling. Att omdefiniera regional utveckling, driva cirkulära affärsmodeller, skapa nya utbildningar och stötta impact-startups. Almost There är konsulter inom regional utveckling och förändringsledning. Projektledare och partners i globala samarbetsprojekt. Och en accelerator för impact-startups; som stödjer människor, organisationer eller samhällen med antingen stora eller små ambitioner att göra världen bättre. Företaget grundades 1998 och driver idag verksamheten med bas i Boden samt Ringön, Göteborg. www.almostthere.se